Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )
Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011
για... ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑΔΕΣ
... για ψευτο-σοσιαλιστες, ψευτο-επαναστατες του αυτονοητου,
ψευτο-αντιεξουσιαστες (της)... εξουσιασ-τες, κ.λπ...
δημοκρατες συνοδοιπορους τους...
... ενας ανεργος λιγοτερο
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011
ΝΑ ΓΙΑΤΙ
... η Κυρια της... Παιδειας, Δια Βιου Μαθησης και Θρησκευματων, θεωρει καταστροφικες τις εκλογες... για το κομμα της.
Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011
ω! λαλα! ...μας ζαχαρωνει
Αφου, πριν μερικες μερες, "αντιγραφοντας" τον Μουμπαρακ, ειπε οτι... δεν απολογειται και δε κανει πισω... σημερα, σαν γνησιος... επαναστατης του αυτονοητου, καλεσε ολους... τους αφελεις, κατα "μιμηση" του Κανταφι, να εγκαταλειψουν τα... ψευδοεπαναστατικα κινηματα "δεν πληρωνω" κι ολα τ΄αλλα συναφη κινηματα και, να ενταχθουν στοιχηδον πισω απ' το δικο του πρασινο λαβαρο... της δικης του γνησιας, ελληνικης επαναστασης... "δεν... ξεχναμε τις μιζες και τις προεκλογικες χορηγιες της Ζημενς"...
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011
Νααατααα... 'μας...
Τωρα εκλιπαρει... τη βοηθεια της ευρωζωνης, " προβλεποντας" και... απειλωντας - Ανγκελα ( ... αδελφη μου... μη ξεχνας οτι οι μαναδες μας απλωναν στην ιδια αυλη ) τ' ακους; - την καταρρευση του ευρω, αν η Ελλαδα επιστρεψει στη δραχμη...
Και υποσχεται την εξοφληση των δανειων καθως και τους τοκους... προφανως, απο τη τσεπη του...
Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011
Ο Θρυλος των Αμαζονων
Ο θρυλος των Αμαζονων γοητευε τους Ελληνες. Τον εσερναν μαζι τους οπου κι αν πηγαιναν. Μεγαλωνε μαζι με το δικο τους απλωμα, ωσπου ολοκληρος ο γνωστος κοσμος γιομισε απο τις ρωμαντικες αυτες μορφες κ' η καταγωγη τους ξεχαστηκε.
Η κατοικια τους, συμφωνα με την επικρατεστερη παραδοση, βρισκοταν στη βορινη ακτη της Μικρασιας, η παραπερα ανατολικα, στον Καυκασο. Ο Ηροδοτος ιστορει πως, αφου νικηθηκαν και πιαστηκαν αιχμαλωτες απο τους Ελληνες, υπερνικησανε τους αιχμαλωτιστες τους και δραπετευσαν απο τη θαλασσα στην Κριμαια, οπου φιλιωσανε με τους Σκυθες. Υστεροτεροι συγγραφεις τις τοποθετουν μακρυτερα. Κατα τον Διοδωρο ειταν ιθαγενεις της ΛΙΒΥΗΣ. Αφου γινηκαν αφεντρες της χωρας εκεινης, τραβηξαν με την ηγεσια της βασιλισσας τους Μυρινας στα δυτικα συνορα του κοσμου, στη μυθικη Ατλαντιδα, οπου νικησαν τις Γοργονες' υστερα στραφηκαν ανατολικα προς την Αιγυπτο, οπου συμμαχησαν με τον Ωρο, το γιο της Ισιδας, προχωρησαν πολεμωντας μεσα απο την Αραβια και τη Συρια, υπεταξαν τους βουνισιους του Ταυρου, και περασαν απο τη Μικρασια στην ακτη του Αιγαιου, οπου ιδρυσαν διαφορες πολεις ονομαζοντας τες με τα ονοματα των πιο γενναιων αρχηγων τους. Εκειθε περασαν, μεσα απο τη Λεσβο και τη Σαμοθρακη, στη Θρακη, κι ετσι, αφου κατακτησαν τον κοσμο, γυρισαν θριαμβευτικα στη Λιβυκη τους κοιτιδα.
Σ' ολακερο το χωρο του Αιγαιουκαι στο μηκος της βορινης ακτης της Μικρασιας υπηρχαν τοπικα μνημεια που ονομαζονταν Αμαζονεια και μυθοι που μνημονευαν τις περιπετειες των Αμαζονων, μα η περιοχη, οπου ιστορειται πως ιδρυσαν πολεις, ειναι πιο περιορισμενη. Καμποσες απο τουτες βρισκονται στις ακτες της Προποντιδας και της Παφλαγονιας. Οι υπολοιπες βρισκονταν ολες σε κεινη τη μερια της Αιγαι'ι'κης ακτης που εγινε αργοτερα γνωστη σαν Αιολις και Ιωνια - Μυρινη, Μυτιληνη, Ελαια, Αναια, Γρυνεια, Κυμη, Πιτανη, Σμυρνη, Λατωρεια κοντα στην Εφεσο κ' η Εφεσος η ιδια, που μυθολογειται πως κυβερνηθηκε απο μιαν Αμαζονα που την ελεγαν ΣΜΥΡΝΗ.
Το αρχαιο ιερο της Αρτεμης στην Εφεσο ιδρυθηκε απο Αμαζονες. Η παραδοση αυτη βεβαιωθηκε απο ανασκαφες, που φερανε σε φως γλυπτα συμπλεγματα θηλυκων κυνηγων η πολεμιστων, φανερα αναθηματα στη θεα σαν τις Κορες στην Ακροπολη των Αθηνων. Φωτογραφιες των μνημειων τουτων δημοσιευτηκαν απο τον Lethaby, που παρατηρησε αναμεσα στα παλαιοτερα απομειναρια φανερα σημαδια Χεττα'ι'κης επιδρασης. Ο Garstang συμφωνει μαζι του συσχετιζοντας τις Αμαζονες με μια Χεττα'ι'κη λατρεια, απ' οπου κατεβηκε η λατρεια της νεωτερης Αρτεμης.
Η τρεχουμενη ερμηνεια για τ' ονομα τους ειταν πως επειδη εμποδιζοταν στη μαχη απο τους μαστους τους, υιοθετησαν το συνηθειο να καυτηριαζουν τον ενα η και τους δυο στην παιδικη τους ηλικια, κι ετσι εγιναν γνωστες σαν χωρις μαστους (αμαζοι). Αλλη αποψη ειταν πως καμποσες γυναικες απο την Εφεσο, απαρατωντας τις φυσικες κλισεις του φυλου τους, δοθηκαν στον πολεμο και τη γεωργια, και μια και συνηθιζαν να θεριζουν (αμαω) με περιζωματα (ζωναι) γυρω στα στηθια τους, ονομαστηκαν Αμαζονες. Δε χρειαζεται να δωσουμε μεγαλη αξια στις ετυμολογιες αυτες, μα η ιδεα που κρυβεται πισω απο τη δευτερη ανοιγει μια εικασια. Απο την πλευρα τουτη ταυτιστηκαν με καμποσες καυκασιανες φυλες οπου, οπως αφηγειται ο Στραβων, οι γυναικες τα κανουν ολα, αλετριζουν, σπερνουν, βοσκουν και τρεφουν αλογα. Η ιδια ιδεα φαινεται ξανα σ' οσα λεγει ο Διοδωρος για τον κοινωνικο τους βιο [... ].
Για να συμπληρωσουμε την εικονα αρκει μοναχα να προσθεσουμε, στηριζομενοι στο κυρος του Αρριανου, πως " λογαριαζαν την καταγωγη απο τη γυναικεια γραμμη ".
( " Η Αρχαια Ελληνικη Κοινωνια - ΤΟ ΠΡΟ'Ι'ΣΤΟΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ" , μερος δευτερο: ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ - κεφ. V-7, μτφ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΣΤΑΚΗ,
" ΕΚΔΟΤΙΚΟΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΝ ΑΘΗΝΩΝ " - αθηνα 1958 )
... στην Ανδριωτισσα ΜΑΝΑ μου, γιατι μ' εκανε να αισθανομαι Ανδριωτης!
... και, την Ajlan, μια Καυκασιανη ζωγραφο που της αρεσε να σχεδιαζει
ξερολιθιες, στην Αγκυρα
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011
Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011
ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ... ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ
Το Βασίλειο του Μπαχρέιν καταλαµβάνει 665 τετραγωνικά χιλιόµετρα γης - λιγότερο από το ένα δέκατο της γης που καταλαµβάνει η Αίγυπτος. Η έκτασή του όµως είναι αντιστρόφως ανάλογη µε τονγεωπολιτικό αντίκτυπο που θα είχε µια ενδεχόµενη ανατροπή του καθεστώτος
Οι ταραχές που σηµειώνονται στο µικροσκοπικό βασίλειο ανησυχούν βαθύτατα τόσο τη Σαουδική Αραβία όσο και τις ΗνωµένεςΠολιτείες. ΤοΡιάντ ζει έναν πραγµατικό εφιάλτη. Η βασιλική οικογένεια τηςΣαουδικής Αραβίας έχασε µετην ανατροπή του Χόσνι Μουµπάρακ ένανκαλό φίλο στην Αίγυπτο. Τώρα, τρέµει ότι ο ιός της διαµαρτυρίας τωνσιιτών στο Μπαχρέιν απέναντι στον σουνίτη µονάρχη θα µπορούσε να προσβάλει τους σιίτες της Σαουδικής Αραβίας. Η αναλογία δεν είναι η ίδια. Στο Μπαχρέιν η πλειονότητα του πληθυσµού είναι σιίτες. Στη Σαουδική Αραβίααποτελούν το 15% του πληθυσµού. Κατοικούν όµως στις ανατολικές περιοχές του βασιλείου, εκεί όπου υπάρχουν τα πλουσιότερα κοιτάσµατα πετρελαίου. Ολα αυτά θα είχαν λίγη σηµασία εάν το Ριάντ – και οι Ηνωµένες Πολιτείες – δεν έβλεπαν στους Αλ Χαλίφα, την οικογένεια που κυβερνά το Μπαχρέινεδώ και 200 χρόνια, ένα ανάχωµα απέναντι στο σιιτικό Ιράν. Για τους συµµάχους στον Κόλπο η σταθερότητα του καθεστώτος είναι ζωτικής σηµασίας – το Μπαχρέιν στα µάτια τους είναι ο αδύναµος κρίκος στην αλυσίδα που έχει σχηµατιστεί απέναντι στηνιρανική επιρροή. «Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι εάν κινδυνεύσει το καθεστώς στοΜπαχρέιν, ηΣαουδική Αραβίαθα παρέµβει»,σηµείωνε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο αναλυτής Αϊχάµ Κάµελτου Ινστιτούτου «Ευρασία» πουεδρεύει στην Ουάσιγκτον.
μια σιιτική κυβερνήσή, φίλα προσκείµενη προς το Ιράν, θα έθετε σε κίνδυνο ακόµηκαι την παρουσίατου 5ουΑµερικανικού Στόλου, ο οποίοςχρησιµοποιεί το νησί ως βάση. Το Ριάντ χρειάζεται τις αµερικανικές δυνάµεις για την απρόσκοπτηροή τουσαουδαραβικού πετρελαίου. Για την Ουάσιγκτον, η βάση στο Μπαχρέιν είναι πολλαπλώςσηµαντική.Από εκεί επιτηρεί το Πεντάγωνο το Ιράν και από εκεί επιχειρεί για την αποτροπή της πειρατείας στην περιοχή. Η σηµασία της ήταν τεράστια στους πολέµους τουΙράκ και του Αφγανιστάν. Οι ΗΠΑ καλύπτουν από το 1948 µε αυτήντη βάση µια περιοχή που καλύπτει τον Περσικό Κόλπο, την Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο τουΟµάν, µέρος τουΙνδικού Ωκεανού καιαρκετές σηµαντικές θαλάσσιες διαδροµές. ΗΟυάσιγκτον αναγνώριζε πάντοτε τις υπηρεσίες που προσέφερε το Μπαχρέιν στη στρατηγική της.Το 2003 ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε χαρακτηρίσει το βασίλειο έναν από τους πιο σηµαντικούς συµµάχους εκτός ΝΑΤΟ. Σε επίσκεψή της στη χώρα τονπερασµένο∆εκέµβριο, η αµερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είχε κάνει λόγο για «υποδειγµατικό συνεταίρο» όχι µόνο για τις ΗΠΑ αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες στην περιοχή. ή ΕΥΡΏΠΉ δεν είναι έξω από αυτό το κάδρο. Χθες, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαµ Χέιγκ εξέ φρασε τησθεναρή αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ενέργειαπου θα πυροδοτούσε θρησκευτικές εντάσεις µεταξύ σιιτώνκαι σουνιτών αλλά καισε οποιαδήποτε παρέµβαση από άλλα κράτη στα εσωτερικά του Μπαχρέιν. Είναι σαφές ότι στο µυαλό του δεν ήταν η Σαουδική Αραβία αλλά το Ιράν. Οπως όφειλε, ο Χέιγκ υπερασπίστηκε παράλληλα το δικαίωµα των πολιτών να διαδηλώνουν και το δικαίωµα στην ελευθερία της έκφρασης.
Αυτή η δήλωση είναι το τεντωµένο σκοινί πάνω στο οποίο πατάει η Ευρώπη. Στη θεωρία η Γηραία Ηπειρος υπερασπιζόταν τις δηµοκρατικές αξίες. Στην πράξη, έκλεινε τα µάτιασε πολλάαπολυταρχικά καθεστώτα. Οι λόγοι δεν ήταν µόνο οικονοµικοί. Τοκαθεστώς του Καντάφι στηΛιβύη, του Μουµπάρακ στην Αίγυπτο ή του Μπεν Αλι στην Τυνησία συγκρατούσαν ορδές µεταναστών που απελευθερώνει σήµερα η πτώση τους. Αντίθετα µε το 1989,αυτήν τηφορά είναι πολύ πιοδύσκολο για την Ευρώπη να βρεθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.
Οι ταραχές που σηµειώνονται στο µικροσκοπικό βασίλειο ανησυχούν βαθύτατα τόσο τη Σαουδική Αραβία όσο και τις ΗνωµένεςΠολιτείες. ΤοΡιάντ ζει έναν πραγµατικό εφιάλτη. Η βασιλική οικογένεια τηςΣαουδικής Αραβίας έχασε µετην ανατροπή του Χόσνι Μουµπάρακ ένανκαλό φίλο στην Αίγυπτο. Τώρα, τρέµει ότι ο ιός της διαµαρτυρίας τωνσιιτών στο Μπαχρέιν απέναντι στον σουνίτη µονάρχη θα µπορούσε να προσβάλει τους σιίτες της Σαουδικής Αραβίας. Η αναλογία δεν είναι η ίδια. Στο Μπαχρέιν η πλειονότητα του πληθυσµού είναι σιίτες. Στη Σαουδική Αραβίααποτελούν το 15% του πληθυσµού. Κατοικούν όµως στις ανατολικές περιοχές του βασιλείου, εκεί όπου υπάρχουν τα πλουσιότερα κοιτάσµατα πετρελαίου. Ολα αυτά θα είχαν λίγη σηµασία εάν το Ριάντ – και οι Ηνωµένες Πολιτείες – δεν έβλεπαν στους Αλ Χαλίφα, την οικογένεια που κυβερνά το Μπαχρέινεδώ και 200 χρόνια, ένα ανάχωµα απέναντι στο σιιτικό Ιράν. Για τους συµµάχους στον Κόλπο η σταθερότητα του καθεστώτος είναι ζωτικής σηµασίας – το Μπαχρέιν στα µάτια τους είναι ο αδύναµος κρίκος στην αλυσίδα που έχει σχηµατιστεί απέναντι στηνιρανική επιρροή. «Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι εάν κινδυνεύσει το καθεστώς στοΜπαχρέιν, ηΣαουδική Αραβίαθα παρέµβει»,σηµείωνε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο αναλυτής Αϊχάµ Κάµελτου Ινστιτούτου «Ευρασία» πουεδρεύει στην Ουάσιγκτον.
μια σιιτική κυβερνήσή, φίλα προσκείµενη προς το Ιράν, θα έθετε σε κίνδυνο ακόµηκαι την παρουσίατου 5ουΑµερικανικού Στόλου, ο οποίοςχρησιµοποιεί το νησί ως βάση. Το Ριάντ χρειάζεται τις αµερικανικές δυνάµεις για την απρόσκοπτηροή τουσαουδαραβικού πετρελαίου. Για την Ουάσιγκτον, η βάση στο Μπαχρέιν είναι πολλαπλώςσηµαντική.Από εκεί επιτηρεί το Πεντάγωνο το Ιράν και από εκεί επιχειρεί για την αποτροπή της πειρατείας στην περιοχή. Η σηµασία της ήταν τεράστια στους πολέµους τουΙράκ και του Αφγανιστάν. Οι ΗΠΑ καλύπτουν από το 1948 µε αυτήντη βάση µια περιοχή που καλύπτει τον Περσικό Κόλπο, την Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο τουΟµάν, µέρος τουΙνδικού Ωκεανού καιαρκετές σηµαντικές θαλάσσιες διαδροµές. ΗΟυάσιγκτον αναγνώριζε πάντοτε τις υπηρεσίες που προσέφερε το Μπαχρέιν στη στρατηγική της.Το 2003 ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε χαρακτηρίσει το βασίλειο έναν από τους πιο σηµαντικούς συµµάχους εκτός ΝΑΤΟ. Σε επίσκεψή της στη χώρα τονπερασµένο∆εκέµβριο, η αµερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είχε κάνει λόγο για «υποδειγµατικό συνεταίρο» όχι µόνο για τις ΗΠΑ αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες στην περιοχή. ή ΕΥΡΏΠΉ δεν είναι έξω από αυτό το κάδρο. Χθες, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαµ Χέιγκ εξέ φρασε τησθεναρή αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ενέργειαπου θα πυροδοτούσε θρησκευτικές εντάσεις µεταξύ σιιτώνκαι σουνιτών αλλά καισε οποιαδήποτε παρέµβαση από άλλα κράτη στα εσωτερικά του Μπαχρέιν. Είναι σαφές ότι στο µυαλό του δεν ήταν η Σαουδική Αραβία αλλά το Ιράν. Οπως όφειλε, ο Χέιγκ υπερασπίστηκε παράλληλα το δικαίωµα των πολιτών να διαδηλώνουν και το δικαίωµα στην ελευθερία της έκφρασης.
Αυτή η δήλωση είναι το τεντωµένο σκοινί πάνω στο οποίο πατάει η Ευρώπη. Στη θεωρία η Γηραία Ηπειρος υπερασπιζόταν τις δηµοκρατικές αξίες. Στην πράξη, έκλεινε τα µάτιασε πολλάαπολυταρχικά καθεστώτα. Οι λόγοι δεν ήταν µόνο οικονοµικοί. Τοκαθεστώς του Καντάφι στηΛιβύη, του Μουµπάρακ στην Αίγυπτο ή του Μπεν Αλι στην Τυνησία συγκρατούσαν ορδές µεταναστών που απελευθερώνει σήµερα η πτώση τους. Αντίθετα µε το 1989,αυτήν τηφορά είναι πολύ πιοδύσκολο για την Ευρώπη να βρεθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.
Διαβαζοντας σημερα στην ηλεκτρονικη εκδοση της εφημεριδας " Τα Νεα " , το παραπανω αρθρο, να τι θυμηθηκα που νομιζω οτι αξιζει το κοπο να το ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ, γιατι η Ιστορια ειναι παιδαγωγος, ιδιαιτερα αυτη τη κρισιμη ιστορικα περιοδο που μολις προσφατα αρχισε να εκτυλισσεται, στη "γειτονια" μας και, μας επιφυλασσει, ενδεχομενως, απροσδοκητες "εκπληξεις" :
" Η παραδοση αναφερει οτι ο Αλεξανδρος ακουε πως οι Αραβες τιμουσαν δυο μονο θεους, τον Ουρανο και τον Διονυσο, τον Ουρανο, επειδη και ο ιδιος ειναι ορατος και επειδη περιλαμβανει και τα αλλα αστρα και προπαντων τον ηλιο, απο τον οποιο προερχεται η μεγαλυτερη και πιο φανερη ωφελεια σε ολα τα ανθρωπινα πραγματα, ενω τον Διονυσο εξαιτιας της φημολογουμενης εκστρατειας του στην Ινδια. Εκρινε, λοιπον, τον εαυτο του αξιο να θεωρηθει τριτος θεος απο τους Αραβες , εφοσον παρουσιαζε κατορθωματα οχι κατωτερα απο εκεινα του Διονυσου, αν βεβαια, αφου υπετασσε και τους Αραβες , θα επετρεπε σε αυτους να κυβερνωνται συμφωνα με τα δικα τους εθιμα οπως ακριβως και στους Ινδους. [... ] . Τον πληροφορησαν για δυο νησια που ηταν στο πελαγος κοντα στο στομιο του Ευφρατη' το πρωτο βρισκοταν κοντα στις εκβολες του Ευφρατη και απειχε εκατον εικοσι περιπου σταδιους απο την παραλια , και το στομιο του ποταμου. Ηταν το μικροτερο και σκεπασμενο με καθε ειδους δενδρα και υπηρχε σε αυτο και ιερο της Αρτεμης, οι κατοικοι του κατοικουσαν γυρω απο το ιερο. [... ] . Ο Αριστοβουλος αναφερει οτι ο Αλεξανδρος διεταξε να ονομασθει το νησι αυτο Ικαρος απο το νησι Ικαρο που ειναι στο Αιγαιο Πελαγος' [... ] . Ελεγαν ακομη οτι το αλλο νησι απειχε απο το στομιο του Ευφρατη ταξιδι μιας περιπου μερας και μιας νυχτας για ενα πλοιο που θα ετρεχε με ουριο ανεμο. Το νησι αυτο ονομαζοταν ΤΥΛΟΣ , ηταν μεγαλο και το εδαφος του ως επι το πλειστον ουτε ανωμαλο ουτε δασωμενο, αλλα τετοιο που να παραγει ημερους καρπους καθως και ολα τα προ'ι'οντα της εποχης του.
Αυτα πληροφορηθηκε ο Αλεξανδρος εν μερει απο τον Αρχια, ο οποιος διαταχθηκε να αποπλευσει με μια τριακοντορο για να εξερευνησει τη θαλασσια οδο προς την Αραβια και εφθασε μεχρι τη νησο Τυλο, χωρις ομως να τολμησει να προχωρησει πιο περα. "
( ΑΡΡΙΑΝΟΥ " ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ " , βιβλιο Ζ' κεφ. 20 στ. 3-7, μτφ. ΘΕΟΔ. ΣΑΡΙΚΑΚΗ, εκδ. ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, αθηνα 1998 )
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011
Ουτε αγωνας... μητε κ' ελευθερια
... αφιερωμενο... στην m....l
Ουτε αγωνας τη στιγμη τουτη
μητε κ' ελευθερια, ουδε γυναικα.
Γη, ηλιος κ' εγω:
ειμαι ενας ανθρωπος ευτυχισμενος.
( μτφ. του ΑΡΗ ΔΙΚΤΑΙΟΥ, απο το ποιημα "ΚΥΡΙΑΚΗ", του NAZIM HIKMET )
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011
πρωινες... φρεσκιες μπαλοθιες
... νεες στρακaστρουκες κατα... της τρο'ι'κα και του Κου Γιουνκερ,
ακουσα παλι σημερα.
Θα... ψηφισει νομο κατα της πωλησης δημοσιας γης και... θα τον τηρησει πιστα, οπως... το συνηθιζει...
Θα... αναθεωρησει το Συνταγμα(ποτε;), ωστε η.... βουλη(δλδ. η... κομματικη πλειοψηφια... ) να αποφασιζει για θεματα που απτονται της δημοσιας περιουσιας(δλδ. και της πωλησης... , και θα τηρησει πιστα και το νεο Συνταγμα... οπως και το τωρινο...
Τι... ακουει κανεις... στο βιο του... τι σου ειναι αυτη, η... δια βιου μαθηση...
ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝ-Ι/ΕΣΜΟΣ...
και η... προ'ι'στορια... του
ευχαριστω τη SILENA που... μ' εφερε πισω σχεδον 50 χρονια
και σημερα το... Ρουμπιγκε'ι'τ...!
Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011
Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011
ανευ τιτλου
Οι... ΜΑΖΙ... τα φαγανε και οι αλλοι!
σημ. του blogger:
Το πρωι, σημερα, αν δεν με ειχαν ξυπνησει απ' τα χαραματα... οι στρακαστρουκες, θα κοιμομουν μεχρι τωρα, ονειρευομενος τα... ομορφοτερα ματια της Νεας Ελληνικης Τηλεορασης και τη γουνινη πολυθρονα του... Θεμου...
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ... updated
Δεν πάει πουθενά, πουθενά, εκεί θα µείνει...
( απο τα σημερινα " ΤΑ ΝΕΑ " )
... Ο Μουμπαρακ ζει... αυτος με οδηγει...
Δεν... απολογουμαι... δεν κανω πισω...
... και, παραδιδω και... μαθηματα... δημοκρατιας, εντελως δωρεαν,
... σ' οποιον επιθυμει... φιλε Χοσνευ... ελα κι εσυ...
Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011
Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011
Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)