Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΕΥΒΟΙΑ και ΕΤΡΟΥΣΚΟΙ...


"Με τον ελληνικο αποικισμο της Κατω Ιταλιας, με την ιδρυση των Πιθηκουσσων στην Ισκια και της Κυμης στην Καμπανια, οι Ετρουσκοι βρεθηκαν υπο την κυριαρχη επιρροη του ελληνικου πολιτισμου, τον οποιο αποδεχτηκαν προθυμα. Ετσι, δεν ειναι παραξενο οτι οι παλαιοτερες γραπτες μαρτυριες, απο τα τελη του 8ου/αρχες του 7ου π.Χ. αιωνα, ειναι γραμμενες στο αλφαβητο που χρησιμοποιουσαν οι πρωτοι Ελληνες αποικοι και το οποιο προερχοταν απο την πατριδα τους, τη Χαλκιδα της Ευβοιας: το λεγομενο χαλκιδικο αλφαβητο.
Απο τον 7 ο αιωνα π.Χ. σωζονται μερικα παραδειγματα ετρουσκικων προτυπων αλφαβηταριων που περιεχουν ολα τα ελληνικα γραμματα, οπως το αβακιο απο τη Μαρσιλιανα ντ' Αλμπενια κοντα στο Βουλτσι. Ειναι αξιοσημειωτο οτι οι Ετρουσκοι στην πραξη δεν υιοθετησαν και δεν χρησιμοποιησαν ολα τα ελληνικα γραμματα, αλλα μονο εκεινα που χρειαζονταν για τη γραπτη αποδοση της γλωσσας τους. Ετσι τα γραμματα που αντιστοιχουν στους φθογγους β, δ, γ και ο, επειδη δεν υπαρχουν στην Ετρουσκικη γλωσσα, δεν χρησιμοποιηθηκαν ποτε στην πραξη. Αντιθετα, υπηρχε αυξημενη αναγκη για την αποδοση συριστικων συμφωνων και ετσι εισηχθησαν διαφορα σχετικα συμβολα.
Εκτος απο λιγες εξαιρεσεις (π.χ, ενας φθογγος F αποδοθηκε με τη μορφη του αριθμου 8), χρησιμοποιηθηκαν μονο τα ελληνικα γραμματα, με αποτελεσμα η αναγνωση της ετρουσκικης να μην προκαλει κανενα προβλημα. Οπως και στην ελληνικη, η μορφη των διαφορων γραμματων ποικιλλε κατα τοπους και εποχες."

[απο το βιβλιο του καθηγητη της ετρουσκοιταλικης
αρχαιολογιας στο Πανεπιστημιο της Τυβιγγης,
FRIEDHELM PRAYON
"ΟΙ ΕΤΡΟΥΣΚΟΙ "
ιστορια-θρησκεια -τεχνη

εκδ. Μ.Ι.Ε.Τ. -2004- μτφ. Αννετε Φωσβινκελ
(κεφ. Γ ' - σελ. 45 -) ]

16 σχόλια:

Kleine wolke είπε...

Είχα ακούσει ότι οι Ετρούσκοι έκαναν όργια και τέτοια.Καλά περνούσαν,μόνο που δε μπορούσαν να πουν ο γοδ(oh god)
λολ,γαμώ το χιούμορ μου.

Καλημέρες!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

@Kleine

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ...
ΒΙΒΛΙΟ...

:)

Υ.Γ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ(ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΜΥΑΛΟ),
ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤA ΒΡΕΙΣ, ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ:

1."RELIGIO ETRUSCA", Graz 1975, του
AMBROS(Αμβροσιος) JOSEPH PFIFFIG
καθηγητης,
αρχαιολογιας-ετρουσκολογιας

2. του ιδιου,
"ZUR SITTENGESCHICHTE DER ETRUSKER"
εκδ. Gymnasium 71, 1964.

Υ.Γ. 2.
"Εγω καμνω εν πολλοις εργοις-ωσπερ αει!- της Ετρουσκολογιας. Εν τω Ιουλιω μηνι του 64 εν Πυργοις(S. Severa) ευρεκασιν τρεις επιγραφιας εν πιναξιν χρυσοις, μιαν μεν εν τη Καρχηδονικη γλωττα(!) αλλας δε δυο εν τη Τυρρηνικη(etrusco!). Οσα προβληματα!"
(... του ιδιου)

Υ.Γ. 3. Εχω δει σε ορισμενες αναρτησεις,σε διαφορα μπλογκς(νομιζω και σε σενα), σχολια καποιας μπλογκερ με το ονομα CLELIA. Ειναι ενα ετρουσκικο γυναικειο ονομα.

Σ' ευχαριστω!

Kleine wolke είπε...

Έτσι φαίνεται!

Γερμανικά ξέρω κάτι πρόστυχα,κάτι βρισιές και τέτοια.Καταλαβαίνω περισσότερα απ'όσα μπορώ να πω αλλά κι αυτά λίγα είναι.Το όνομά μου είναι εντελώς παραπλανητικό :)
Επιφυλάσσομαι για το μέλλον όταν θα σοβαρευτώ και θα αρχίσω κανενα φροντιστήριο..μέχρι τότε θα συνεχίσω αυτό που κάνω ηδη.. tanze auf den wolken.


Εγώ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη βιβλιογραφία :)

Χαρ. Αλβερτος είπε...

... ΜΑ ΤΟ 2ο ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ... ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΒΙΒΛΙΟ,ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ... ΟΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ... ΑΝΔΡΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
:))

Kleine wolke είπε...

Ααααα...
:))
Πάλι καλά που το προηγούμενο σχόλιό μου ήταν επεξηγηματικό της άγνοιάς μου διότι θα μπορούσα να είχα εκτεθεί.
:)

She είπε...

A Kleine wolke, αυτό για το φροντιστήριο γερμανικών γίνεται να το κανονίσουμε μαζί; Θέλω και εγω! Πρέπει επιτέλους να πάρω πτυχίο..

ΥΓ: Συγγνώμη Καβαλάρη, είναι λίγο άσχετο το σχόλιο μου :)

elphaba είπε...

πολύ ωραίο το μπλογκ σας φαντομα.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ,ΔΙΔΥΜΗ/Ε...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

elphaba είπε...

ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν έχω μπλογκ. είμαι ένας απλός ηδονοβλεψίας των άλλων.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ... Η ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΧΕΤΕ...

ΤΟ... ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ(ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΣ)
ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΩΡΙΜΗ ΗΛΙΚΙΑ(ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΣ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ). ΑΝ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΕΡΙ ΑΝΙΑΤΟΥ ΜΑΛΑΚΥΝΣΗΣ... ΟΠΟΤΕ Ο ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο Dr. ΑPARADEKTOS... ΩΣ ΗΔΟΝΟΒΛΕΨΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ,ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ... :))

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ... ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ Η ΜΑΛΘΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 7 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ... ΠΗΓΑΙΜΟ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ... :))

elphaba είπε...

ευχαριστώ δια τας παραινέσεις σας φίλτατε. δυστυχώς πρόκειται περί ανιάτου ασθενείας, αλλά το πυρ το εξώτερον ή το εσώτερον δεν με τρομάζει διότι έχω σφυρηλατηθεί και άλλωστε πολλοί θα υπάγουν εις το αυτόν μέρος. οποότε δεν θα νοιώθω μοναξιά. μήπως θα έπρεπε να ανανεώσετε την γνωριμία σας με τον γκαμπριέλε ντ'ανούντζιο;

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΛΚΥΕΙ... ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟΝ, ΕΚΑΝΑ ΗΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ!

ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΣΥΓΧΕΕΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ;; :))
ΟΥΤΕ ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΙΜΑΙ-ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΓΡΑΨΕΙ 2 ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ/ΙΔΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ ΕΝΑ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ. ΑΛΛ' ΟΥΤΕ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΙΧΘΗΚΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΗΣΑ.

ΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ
ΤΑ ΕΧΩ ΗΔΗ ΖΗΣΕΙ... ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ... ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ/ΑΝ ΤΑ ΖΗΣΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ. ΣΑΣ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, ΥΠΕΡ ΤΟ ΔΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ/Η. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΗΣΥΧΗ, ΕΠΙΠΕΔΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ. ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ 15ετια, ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΕΝΝΟΩ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ/ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΔΟΝΟΒΛΕΨΙΑ:))
ΕΙΜΑΙ, ΣΧΕΔΟΝ, ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΣΦΑΛΤΟ, ΧΩΜΑ ΠΟΤΕ. ΣΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ "ΤΟ ΑΣΜΑ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΝΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ" ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ. ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΡΙΤΣΟ,ΕΠΙΣΗΣ. ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ, ΑΚΟΜΗ, ΤΙΤΟ ΠΑΤΡΙΚΙΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΩΤΕΡΗ ΓΕΝΝΙΑ.

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΣΘΕΝΕΙΑ" ΕΝΟΣ ΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΨΥΧΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΩΤΙΚΕΣ
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ
ΣTHN ΗΔΟΝΟΒΛΕΨΙΑ :)

ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΧΑΡΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΑΣ... ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΑΣ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΒΟΥΒΟ ΜΛΟΓΚ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΜΕΓΑΛΗ Η ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ... ΕΑΝ ΟΧΙ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ :)
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ, ΤΥΧΟΝ, ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ :)
ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΣ
ΣΧΟΛΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΥΤΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Η ΜΗ
ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ, ΟΥΤΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΤΟΥ... ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΟΩΝ... :))
ΚΑΘΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ... ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΜΟΝΟ, ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΣΧΟΛΙΟΥ
Μ Ε Τ Α ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

"ΕΙ ΜΕΝ ΦΙΛΟΣ ΠΕΦΥΚΑΣ
ΕΙΣΕΛΘΕ ΧΑΙΡΩΝ
ΕΙ Δ' ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΚΑΝΟΣ
ΠΟΡΡΩ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ."

elphaba είπε...

ο Γκαμπριέλε Ντ'Ανούντζιο δεν ήταν μόνο ποιητής. σας συγχαίρω πάντως δια την αντικειμενικότητα και την ευρύτητα των σκέψεων σας, καθώς και δια την βαθιά γνώση που επιδεικνύετε της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. το μπλογκ σας είναι μια ανάσα δροσιάς μέσα στην παρακμή. ελπίζω να δούμε σύντομα και ανταποκρίσεις σας από άλλα μέρη της πατρίδος μας.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΝΤ' ΑΝΟΥΝΤΖΙΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΠΟΙΗΤΗΣ. ΜΕ ΤΟΝ... ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ, ΗΤΑΝ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ(ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗΣ, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ). ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ,ΚΡΥΦΗ ΙΣΩΣ, ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΗ ΜΑΘΩ.
ΚΑΘΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΣΑΣ, ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕ Μ' ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΟΝΟ-ΠΛΕΥΡΗ ΑΠΟΨΗ, ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΙ' ΑΥΤΗ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΣΕ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ Η ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΕΓΩ... ΓΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ, ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΕΓΩ ΕΦΕΥΓΑ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΧΑΛΑΣΟΥΝ :))
ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ, ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΘΕΑΣΕΩΣ, ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΝΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ "ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ" Σ' ΑΥΤΟ.
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΥΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΚΟΜΗ :)))
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ, ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ.
ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΠΕΡΑΝ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΗΔΟΝΟΒΛΕΨΙΑ, ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΕΝΤΟΙΧΙΣΜΕΝΗ ΠΛΑΚΑ, ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ
ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΖ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ :)

ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΑΣ, ΤΟΝ "ΤΙΤΛΟ" ΦΑΝΤΟΜΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΣΤΟ 1ο ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ, ΤΟΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ... ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ΓΙΑ ΝΑ
ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΠΕΙΔΗ "ΑΡΝΗΘΗΚΑ" ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ. ΑΞΙΟΣ Ο... ΜΙΣΘΟΣ ΤΟY :)) ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.
ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΠΟΙΟΣ, ΣΑΣ ΤΟΝ ΑΝΕΦΕΡΕ.
ΘΑ 'ΧΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ :)))

ΕΛΠΙΖΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ "ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΝΔΡΟ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ, ΑΚΟΜΗ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.
ΟΣΟΙ... ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ :))

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ :))

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΜΗΝΑ, ΦΙΛΤΑΤΕ/ΤΗ.

elphaba είπε...

αγαπητέ φαντομά, ο τίτλος σας είναι γνωστός εις έναν στενόν κύκλον επιλέκτων οι οποίοι γωνρίζουν και εκτιμούν την κοινωνικήν και διανοητικήν σας ευαισθησίαν. γνωρίζουμε ότι εργάζεστε δια την βελτίωσιν των συνθηκών διαβίωσης εις τον ελεεινόν αυτόν πλανήτην εις τον οποίον είμεθα εξόριστοι έως ότου μας επιτραπεί να επανέλθουμε εις την πραγματικήν μας κατοικίαν. μέχρι τότε καλά κρασά όπως λένε εις την ιδιαιτέραν μου πατρίδαν. μετά το Μονσεγκύρ είμεθα όλοι εξόριστοι.