Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΤΑ ΑΛΑΜΠΟΥΡΝΕΖΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ... (updated)


κατα πως λεει ο Ντινος Χριστιανοπουλος!

Μετα τη στροφη της εξωτερικης πολιτικης αφ' ης ανελαβε την εξουσια... ο εκ της διασπορας των Η.Π.Α. προερχομενος διπλοελληνας κυβερνητης μας, διαβαζω πληθος μακροσκελων πολιτικων αναλυσεων επι του θεματος απο ειδικους "τεχνοκρατες" καθηγηταδες κι αλλους διανοουμενους - δημοσιογραφους ... πενταροδιαιτους, πολιτικους σχολιαστες αλλα και... παντογνωστες εφημεριδοαναγνωστες η "μοντερνιστες" (ιερο)κηρυκες της, αμερικανικης εμπνευσεως, παγκοσμιοποιησης και των καλων της...
Διαβαζω τα πονηματα τους, τα ξαναδιαβαζω δυο και τρεις φορες και δεν καταλαβαινω τιποτα.
Αμφιβαλλω αν και οι ιδιοι καταλαβαινουν αυτα που γραφουν.
Γεμουν τα πονηματα αυτα απο επαναλαμβανομενες ελληνικουρες αναμικτες απο πολιτικους, οικονομικους, κοινωνικους και στρατωτικους ορους γραμμενους στην αγγλικη γλωσσα, εντος παρενθεσεων και, αποδιδομενους με ελληνικους νεολογισμους, θελοντας οι συγγραφεις τους να αποδειξουν μ' αυτο τον τροπο, περαν του... ευρους των ειδικων, ταχα, γνωσεων τους και, την λεξιπλαστικη τους ικανοτητα... αγνοουντες, προφανως, την λεξιπενια που τους χαρακτηριζει.

Για ολους αυτους, λοιπον, για να αντιληφθουν ποσο νυχτωμενοι ειναι και ποσο ξεπερασμενοι ακομη και απο τους μεντορες και καθοδηγητες τους, ιδου:


κι ακομη, για να διαπιστωσουν την αγνοια τους και την απομακρυνση τους απο το κοινο αισθημα της κοινωνιας στην οποια απευθυνονται και τον πληρη αντι-ανθρωπισμο τους σαν επιστημονων κι ελληνων οι οποιοι πριν και πανω απ' ολους θα επρεπε να γνωριζουν τα διδαγματα της ελληνικης φιλοσοφιας και ιστοριας, ιδου:


Ενημερωτικη σημειωση:
Επειδη ειδοποιηθηκα απο ορισμενους αναγνωστες οτι δυσκολευτηκαν να βρουν το βιντεο, προς διευκολυνση ολων σημειωνω:
αφου μπειτε στην σχετικη ιστοσελιδα, καντε κλικ, στο τελος αυτης, στη λεξη "ΛΕΣΧΗ" , οποτε στη νεα αναρτηση που θα εμφανιστει ευκολα πλεον μπορειτε να εντοπισετε το βιντεο και να το δειτε.
Ζητω συγνωμην απο οσους μεχρι τωρα δεν μπορεσαν να το βρουν, λογω δικης μου παραλειψης ως προς την ενημερωση τους.

Υγ. Νομιζω οτι, περιττο να ειπωθει οτι το εντυπο στο οποιο φιλοξενειται το αρθρο που θα διαβασετε - οσοι διαβασετε - μονο γι' αντιεβραισμο δεν μπορει να χαρακτηριστει.
Το ιδιο και η δημιουργος του ντοκυμαντερ, το τραιηλερ του οποιου θα δειτε - οσοι το δειτε.