Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ...


( ... οπως λεμε π.χ. , οδηγιες προς ναυτιλλομενους... )

ΚΥΡΙΟΥΣ, ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ

επειδη,
κατα πως το πατε, σε λιγο οι μισοι κατοικοι αυτης της Χωρας δεν θα επαρκουν για να παρακολουθουν τους αλλους μισους και να κοβουν προστιμα για... φοροδιαφυγη, μη αποδοση Φ.Π.Α., παρανομη σταθμευση αυτοκινητων, παραβασεις του Κ.Ο.Κ., εισπραξη συνταξεων απο πεθαμενους, μη πληρωμη τελων κυκλοφοριας αυτοκινητων, κατοχη παρανομων πισινων και αυθαιρετων κτισματων, αποκρυψη περιουσιακων στοιχειων, καπνισμα σε δημοσιους χωρους, μη εκδοση και συλλογη αποδειξεων, μη πληρωμη δανειων και πληθος αλλων παραβασεων,
επειδη,
κατα πως φαινεται, η αγωνια σας μερα με τη μερα κορυφωνεται λογω της αδυναμιας σας να παρουσιασετε στους εντολοδοτες σας επαρκη εσοδα προς αποδειξη της καλης εκτελεσης του εργου που σας εμπιστευτηκαν

ΓΙ' ΑΥΤΟ

σαν ενθερμος... υποστηρικτης του εργου σας και των σκοπων της... επαναστασεως σας,

ΠΡΟΤΕΙΝΩ

παρεχοντας... αφιλοκερδως τις... γνωσεις μου, ως ερασιτεχνης... επαναστατης και... λογιστακος:

Προσλαβετε, κατοπιν αποφασης που θα δημοσιευτει αυθημερον στο ΦΕΚ,
10000000... φιλελληνες απο ολες τις χωρες του κοσμου και εμπιστευτειτε σ' αυτους - καθ' οτι και αδιαφθοροι - το εργο της παρακολουθησης των 10000000... υπηκοων σας και της επιβολης των προστιμων.

Μ' αυτο τον τροπο θα εχετε διπλο οφελος,

1. Αυτοι ωσαν καλοι... φιλελληνες καμμια αμοιβη η ανταμοιβη θα σας ζητησουν. Ειναι γνωστο απο την ιστορικη εμπειρια της Χωρας αυτης, οτι... οι καλοι φιλελληνες - σε αντιθεση με τους κακους - ειναι ανιδιοτελεις. Μ' αυτο το τροπο θα μπορειτε, λογιστικες εγγραφες προβλεπομενων εσοδων, να τις παρουσιαζετε σαν πραγματικα εσοδα. Για να γινει αυτο πιο πιστευτο, αναθεστε σε... παπαγαλακια τη διαφημιση της... παγκοσμιας αυτης πρωτοπορου "πατεντας" σας.
2. Θα κανουν ο.τι περνα απ' το χερι τους να σας εξασφαλισουν, επιπλεον, την καταβολη των υπολοιπων δοσεων του δανειου της τροικας και την εξευρεση προθυμων δανειοδοτων του εργου σας στις ελευθερες αγορες με... μεγαλυτερο spread... εξασφαλιζοντας μ' αυτο το τροπο και τη δικη τους... χορηγια η μιζα η μεσιτεια η οπως αλλιως σας αρεσει να την ονοματισετε. Μ' αυτο το τροπο θα επιτυχετε, ταυτοχρονα, και την... αντιστοιχη μειωση των δημοσιων εξοδων.

Ελπιζοντας οτι οι συμβουλες μου θα τυχουν της αναλογης προσοχης σας... για το καλο σας,

Διατελω,

ερασιτεχνης αντιεξουσιαστης της... εξουσιας.


Υγ. Και, περακαλω, μην... πιεζετε, μην... διαπραγματευεστε...
Καταλαβαινετε, ειμαι σιγουρος γι' αυτο, τι... εξυπονοω...