Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ...



Για οσους το απογευμα της 16/11/1973 αναπαυονταν στο σπιτι τους και το βραδυ προς την 17/11/1973 κοιμονταν, και εχοντας αμφισβητησει μεχρι και τον επισημο αριθμο των νεκρων οπως προεκυψε απο το πορισμα Τσεβα, σημερα, 36 χρονια μετα, "απορουν" που οι περισσοτεροι νεκροι υπηρξαν το απογευμα και τις βραδυνες ωρες της 16ης Νοεμβριου και οχι την επομενη 17 Νοεμβριου:


" Στις 8.30 μ.μ. περιπου αρχιζουν οι πρωτες συγκεντρωσεις και επιθεσεις διαδηλωτων κατα του Υπουργειου Δημοσιας Ταξεως που βρισκοταν στη συμβολη των οδων 3ης Σεπτεμβριου και Μαρνης. Οι επιθεσεις αυτες γινονται σε τρεις διαδοχικες φασεις και συνεχιζονται μεχρι τις 10.30 μ.μ. [... [

Η χρηση των οπλων κατα του πληθους διαπιστωθηκε κατα τροπον αναμφισβητητον. Εκτος απο το γεγονος των επωνυμων νεκρων που ανεφερα, στους τοιχους και στα σταθμευμενα κοντα αυτοκινητα βρηκαμε τα ιχνη σφαιρων και μαλιστα σε μικρο υψος απο το εδαφος. Αρα δεν επροκειτο για πυροβολισμους για εκφοβισμο. [... [

Μεσα σ' αυτον τον ορυμαγδο της καταστροφης και του θανατου επεφταν οι πρωτοι νεκροι και τραυματιες. [... [

Οταν ομως αρχισε η διακομιδη των πρωτων τραυματιων στο 'Ρυθμιστικο Κεντρο' Αθηνων η ανθρωπινη βαρβαροτητα εμφανιστηκε με το πραγματικο της προσωπειο και διεσυρε και κηλιδωσε καθε εννοια φιλαλληλιας και ανθρωπισμου.

Οι τραυματιες δεν αποτελουσαν πια εκει αντικειμενο για μεριμνα και περιθαλψη... [... [

Βριζονταν και κακοποιουνταν βαναυσα οχι μοναχα οι τραυματιες αλλα ακομη και οι συνοδοι των. [... ]. Ανηκουστο ομως και φοβερο ειναι οτι μεσα σ' αυτη την κακουργια δολοφονηθηκε και ενας ανθρωπος 'εν ψυχρω'. Υπαλληλος του 'Ρυθμιστικου' καταθετει (αριθ. 78) οτι 'ενας νεος ανθρωπος ηρθε γυρω στα μεσανυχτα στο Ρυθμιστικο και ζητουσε πληροφοριες για τους δικους του. Πεσανε τοτε επανω του τρεις αστυφυλακες που βρισκονταν στο Ρυθμιστικο και τον κομματιασαν κυριολεκτικα στο ξυλο, με αποτελεσμα να πεθανει. Στη συνεχεια τον μετεφεραν στο νεκροθαλαμο'. [... ]. Γιατρος χειρουργος του Ρυθμιστικου καταθετει οτι υπεκυψε στα χερια του ενας τραυματιας απο σφαιρα λογω του οτι στη συνεχεια υπεστη κρανιοεγκεφαλικη κακωση απο ξυλοδαρμο,(καταθ. 86). [...[

Ετσι σ' αυτη τη θλιβερη πραγματικοτητα οι μεν γιατροι φυγαδευαν τους τραυματιες η τους καταχωρουσαν με ψευτικα στοιχεια ταυτοτητας για να αποφυγουν αργοτερα βεβαιες κακοποιησεις, οι δε τραυματιες απεφευγαν να πανε σε νοσοκομεια και κλινικες. "

( αποσπασμα απο το πορισμα του εισαγγελεως Δ. Τσεβα για τη Παρασκευη 16/11/1973, οπως δημοσιευεται στο βιβλιο του τοτε Πρυτανη του Ε.Μ.Π., Κ. ΚΟΝΟΦΑΓΟΥ που αναφερω σε χθεσινη αναρτηση μου!)

σημ. του blogger : ο αριθμος των τραυματιων απο το απογευμα της 16/11/1973, τη νυχτα της 16ης προς 17/11/1973 και των αμεσως επομενων ημερων ανερχεται, συμφωνα με τα επισημα στοιχεια, σε περισσοτερους απο 2000!

Για οσους θελουν πληρεστερη ενημερωση για το συγκλονιστικο τετραημερο,






Δεν υπάρχουν σχόλια: