Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ;

... ΠΕΣ' ΤΑ ΣΤΗ ΤΡΟ'Ι'ΚΑ.

Αυτη ηταν η απαντηση του εκλεγμενου(;!) Πρωθυπουργου της Χωρας προς τον αντιπροεδρο μιας απ' τις μεγαλυτερες συνδικαλιστικες οργανωσεις, κατα τη χθεσινη τους συναντηση.
Και δυστυχως δεν διαψευστηκε!

Πριν οχι πολυ καιρο, ο ιδιος ειχε δηλωσει, χωρις καμμια εξηγηση οτι η εθνικη μας κυριαρχια ειχε περιορισθει! Και κανενας δεν βρεθηκε να τον εγκαλεσει για τη δηλωση του αυτη, γεγονος εξ' ισου ανεξηγητο!
Κυκλοφορει οτι η Κυβερνηση θα υπογραψει τη συμφωνια με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. πριν το συμβουλιο των πολιτικων αρχηγων υπο τον Προεδρο της Δημοκρατιας. Και απλα, μονο θα τους ενημερωσει για τα τετελεσμενα στο συμβουλιο αυτο και, αμεσως θα τη φερει στη Βουλη προς ψηφιση!
Αν ληφθουν υπ' οψη και τα παρακατω, ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κοινος νους. Εχει τετοια εξουσιοδοτηση απο τον Ελληνικο Λαο η Κυβερνηση αυτη; H μηπως η Χωρα ειναι υπο κατοχην;! Και η Κυβερνηση βρισκεται υπο ομηρειαν;!

Λοιπον:
1. Το κομμα που βρισκεται στην εξουσια και η προερχομενη απ' αυτο Κυβερνηση, πηρε κατα τις τελευταιες εκλογες το 43,92% του 73,56% των εχοντων δικαιωμα ψηφου. Το υπολοιπο 26,44% δεν προσηλθε στις καλπες. Ευκολα συναγεται απ' τα πιο πανω οτι η σημερινη Κυβερνηση εχει στη πραγματικοτητα πολυ μικροτερο ποσοστο εμπιστοσυνης απ' αυτο που ελαβε στις εκλογες.
2. Το κυβερνων σημερα κομμα κι ο αρχηγος του, κατα την προεκλογικη περιοδο, διαφορετικη παρουσιασαν την οικονομικη κατασταση της Χωρας απ' αυτη που φαινεται να ειναι σημερα! Και τουτο παρα το γεγονος οτι, καθως φαινεται, ειχαν γνωση της αληθειας. Σχετικα μ' αυτο ο εγκριτος δημοσιογραφος και πολιτικος αναλυτης Στ. Λυγερος - ο οποιος καθολου δε μπορει να χαρακτηρισθει ως αντιπολιτευομενος την Κυβερνηση η μεροληπτων, με πολυ γνωστο μαχητικο παρελθον - αναφερει σε αρθρο του στη Καθημερινη, πριν λιγες μερες οτι, η κατασταση ηταν γνωστη στον σημερινο Πρωθυπουργο, τουλαχιστον, απ' τον περασμενο Αυγουστο!

Πως ειναι, επομενως, δυνατον η σημερινη Κυβερνηση να συμφωνησει και να υπογραψει ορους που παραδιδουν τη Χωρα και τον λαο της - τον μονο που δεν φταιει η κι αν φταιει, το μεριδιο που του αναλογει ειναι μηδαμινο οταν τετοιοι τροποι υποκλοπης της ψηφου του χρησιμοποιηθηκαν - για τα επομενα 4 χρονια τουλαχιστον, σε ξενες οικονομικες δυναμεις και μαλιστα το γνωστο για το ρολο του ΔΝΤ; Ας σημειωθει οτι στο κυλοφορουν τευχος του περιοδικου Der Spiegel αναφερεται οτι η επιτηρηση θα διαρκεσει μια δεκαετια! Και πολλοι εγκριτοι οικονομολογοι παρατηρουν οτι οι αιτιες πτωχευσης δεν αιρονται ουτε με τους ορους της συμφωνιας, ισως μαλιστα καταστουν πιο επιτακτικοι για μια τετοια λυση.

Και μαλιστα πριν θεσει τους ορους της συμφωνιας σε διαλογο με τα υπολοιπα κομματα του Κοινοβουλιου που αντιπροσωπευουν μαζι με το κυβερνων τη μεγιστη πλειοψηφια του Ελληνικου Λαου; Πριν συμφωνησουν μεταξυ τους σε καποια κοινη αντιμετωπιση του προβληματος;

Παραξενα πραγματα αυτα που συμβαινουν και που δημιουργουν στο κοσμο περισσοτερες ακομη αμφιβολιες κι απαξιωση προς τους φορεις της πολιτικης. Η μηπως αυτη ειναι η επιδιωξη και προς τουτο η τοση βιασυνη και μεθοδευση;! Και μετα απ' αυτο, ποιο το τιμημα για τη Χωρα;

Διερωτωμαι ακομη και εκφραζω την απορια μου, απευθυνομενος στα στελεχη εκεινα του κυβερνωντος, κυριως, κομματος αλλα και κομματων της αντιπολιτευσης παλαια και νεα, μεγαλυτερα απο μενα αλλα και νεωτερα, που εχουμε καθησει στα ιδια θρανια, σαν απλος πολιτης εγω, τετοια συμπεριφορα και τετοια αντιμετωπιση της Πατριδας και του Λαου της μας διδαξαν στο σχολειο μας οι καθηγητες μας; Αυτο ηταν το διδαγμα που μας αφησε κληρονομια ο Ιδρυτης του σχολειου που αποφοιτησαμε; Ας σκεφθουν κι ας πραξουν αναλογα. Γιατι δε μενει χρονος για χασιμο. Η παραιτηση ειναι κι αυτη μια σταση ηθους και ευθυνης.

Χαρ. Α.






Δεν υπάρχουν σχόλια: