Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Μωραινει Κυριος ον βουλεται απωλεσαι ;



... σ' ενα εμβριθες ρεπορταζ ενος εμβριθους ρεπορτερ, διαβασα στη σημερινη ηλεκτρονικη εκδοση της εφημ. " Το Βημα" οτι:

οι Αραβες ειναι ευχαριστημενοι απο την ισσοροπημενη αντιμετωπιση... της πειρατικης πραξης των ισραηλινων, απο την ελληνικη κυβερνηση.

Απ' ο,τι αντεληφθην διαβαζοντας το, οι Αραβες... προκειται να παρασημοφορησουν τον γυιο του Ανδρεα Παπανδρεου...

Λεει ακομη ο εμβριθης ρεπορτερ οτι, με τη σταση της αυτη, η ελληνικη κυβερνηση αφησε ανοικτο παραθυρο για την επαναληψη των ελληνο-ισραηλινων στρατιωτικων ασκησεων.

Αντιλαμβανομαι οτι οι κρητικοι, κατοπιν αυτου, θα ενθουσιαστουν.

Ειναι γνωστο οτι ισραηλινοι πρακτορες και αρχαιολογοι οργωνουν, χρονια τωρα, τη Κρητη προσπαθωντας να βρουν αρχαια ιχνη εβραικης παρουσιας στη Μεγαλονησο "υποπτευομενοι" οτι ειναι ο παναρχαιος τοπος καταγωγης τους.

Γνωστου οντος οτι, αυτοι ειναι ο μοναδικος περιουσιος λαος του Θεου, δεν αποκλειεται κι ο Μινωας να ηταν ο προγεννητορας του Δαυιδ, εξ ου και... η κωδικη ονομασια "Μινωας 2010" των ελληνο-ισραηλινων στρατιωτικων ασκησεων που διακοπηκαν λογω των γεγονοτων;!

ΥΓ. Οι ομηροι αφεθηκαν ελευθεροι κι επεστρεψαν νωρις το πρωι πισω.
Τα υπο ελληνικη σημαια πλοια που απηχθησαν θα επιστραφουν κι αυτα η θα θεωρηθουν πειρατικα "λαφυρα" και θα κρατηθουν κατοπιν αυτου ως "νομιμη" περιουσια των... περιουσιων;

Τι απαντουν περι αυτου οι νεο-πατριωτες, νεο-σοσιαλιστες... νεωτεριστες;
Τι απαντουν, επισης, στους ισχυρισμους των πειρατων και του commander τους... σοσιαληστη αντιπροεδρου... του Προεδρου, οτι η πραξη τους δικαιολογειται απο το "νομιμο" δικαιωμα που εχουν προστασιας του αντρου τους απο τυχον οπλισμο που μετεφερετο προς ενισχυση των εχθρων τους;
Τα πλοια φορτωθηκαν κι απεπλευσαν απο νομιμα ελληνικα λιμανια και υπο την επιβλεψη των ελληνικων τελωνειακων και λιμενικων Αρχων.

Τοσος σεβασμος στη Χωρα του... Προεδρου του... αντιπροεδρου των;!