Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ο 5ος ΔΡΟΜΟΣ... ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!


Σημερα η Ελλαδα μπηκε... στη διεθνη πολιτικη και δημοσιογραφικη πρωτοπορια!


Προκειται, ισως, για την πρωτη φορα στα παγκοσμια εκδοτικα χρονικα που, μια εφημεριδα "ιδιωτικων" συμφεροντων, ευρισκομενη συμφωνα με του δεικτες των στατιστικων κυκλοφοριας των ημερησιων εφημεριδων σε, σχεδον, συνεχη πτωση, απολυουσα προσωπικο και μειωνουσα τους μισθους των εργαζομενων σ' αυτην... παρεχωρησε, κατα δηλωση της, την στηλη του κυριου αρθρου της(αγγλιστι: editorial) σ' εναν πολιτικο και μαλιστα τον Προεδρο της Κυβερνησης - εν οψει κρισιμων εκλογων - για την ασκηση της κ ο μ μ α τ ι κ η ς του προπαγανδας!

Ως γνωστον το κυριο αρθρο των εφημεριδων ειναι εκεινο που προσδιδει το χρωμα του πολιτικου προσανατολισμου, της εκφρασης ανεξαρτησιας, της δημοσιας τοποθετησης και κριτικης της εξουσιας του γραπτου και, στις μερες μας, του ηλεκτρονικου τυπου.

Ειναι, λοιπον, παρα πανω απο σαφες οτι, με την σημερινη ενεργεια ο ελληνικος τυπος... ξεκινα μια επαναστατικη πορεια παγκοσμιας εμβελειας...

Επαληθευεται πληρως, ως εκ τουτου, η διεθνης ερευνα, τα στοιχεια της οποιας δημοσιευτηκαν πριν, μονο, λιγες μερες, οτι η ελευθερια του τυπου βρισκεται στην Ελλαδα, σε ακρως απογοητευτικη θεση!

Αυτο, ειναι βεβαιο οτι, συνεπαγεται και την ανακριβη πληροφορηση η, μαλλον, παραπληροφορηση του αναγνωστικου του κοινου...

Και εις ανωτερα!
... στους εκδοτες, δ/ντες συνταξης,

και δημοσιογραφους, του συνολου σχεδον, του ελληνικου τυπου!

Προσωπικα, το γεγονος αυτο με λυπει και με προβληματιζει για την καθολου εξελιξη της Πατριδας μας.