Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

17 ΝΟΕΜΒΡΗ...


Ηρωικη η σημερινη ημερα!

- Ο Κος Στρος Καν, μολις προχθες, με ολο του τον σεβασμο... προς τους αγωνες μας σαν Εθνους, μας αποκαλεσε, ουτε λιγο ουτε πολυ... μαζοχιστες και μαλ... !

- Η τρο'ι'κα, καθως γραφει σημερα η... πασιγνωστη απογευματινη "συμπεθερα" της κυβερνησης, μας λεει... καλα, γραμματα δεν ξερετε ωστε να μπορειτε να διαβαζετε, τουλαχιστον δεν λεγατε σε καποιον που ξερει να σας διαβασει τι γραφει το μνημονιο πριν βαλετε την υπογραφη σας... ;

(... αυτο μου θυμισε κατι που ελεγε ενας αξιωματικος τον οποιο γνωρισα κατα τη διαρκεια της θητειας μου... "την υπογραφη σας και την... (beep), πρεπει να ξερετε που την βαζετε... " )


- Και, προφανως, λογω της σημερινης επετειου, η ιδια "συμπεθερα" και ενας εκ των... επιφανεστερων συντακτων της σε αρθρο του μας ειδοποιει οτι... ξεσπασε ελληνο-γερμανικος πολεμος εξ' αιτιας... της " διαφαινομενης προθεσης " του... επαναστατη αρχηγου των ελληνων αντιεξουσιαστων της εξουσιας... " να αναλαβει εναν ηγετικο ρολο αναμεσα στις χωρες του ευρωπα'ι'κου Νοτου και της
Ιρλανδιας ".

( Ε, ρε! ... γελια που θα κανουμε, που θα 'λεγε κι ο δασκαλος Ευγ. Σπαθαρης, αν ζουσε, πριν το ξεκινημα μιας παραστασης με τιτλο... ΓΑΠ, η μετενσαρκωση του Τσε... )