Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

προφητικο...





Η Μαριλιζα, με αισθηση ευθυνης εφερε νομοσχεδιο για τη ρυθμιση των χρεων των νοσοκομειων και ισχυριστηκε οτι, αυτη ειναι η τελευταια φορα που γινεται κατι τετοιο.
Η Βασω, με αισθηση ευθυνης το καταψηφισε.

Η Τι(τι)να με αισθημα... σοσιαλιστικης υπερηφανειας... χειροκροτουμενη απο ειδικους και μη, παρουσιασε το σχεδιο... "ευμορφησης" της Πρωτευουσας, εν μεσω δεινης οικονομικης κρισης... υπολογιζοντας στα δανεικα της τρο'ικας(;!)

Ο Μπενι, ως νεο-πατριωτης ειπε οτι, το Συνταγμα υπερισχυει του Μνημονιου κι ακομη οτι, η τρο'ι'κα δεν μπορει να αγνοησει τη συνταγματικη νομιμοτητα της χωρας. Μη σας διαφευγει και η ακαδημαικη ειδικοτης του.
Οι νεο-πατριωτες βουλευτες (πλην τριων!) του κυβερνωντος κομματος εψηφισαν υπερ του Μνημονιου... θεωρησαντες, προφανως, οτι αυτο... υπερισχυει του Συνταγματος. Aλλωστε πρεπει να τους το... εγγυηθηκε προσωπικα ο Αρχηγος τους και... θεωρησαν περιττο να το διαβασουν οι ιδιοι. Ασε που τοσες σελιδες... κατακοποι απ' τη δουλεια, ποτε να... προλαβουν να το διαβασουν;
Ο... Ανδρεας( μην παει το μυαλο σας σε λαθος... κατευθυνση), με πονο καρδιας και με... δακρυα στα ματια, συμφωνησε, ως συνταγματολογος κι αυτος, με τον Μπενι, αλλα ζητησε την υπερψηφιση των νομοσχεδιων του - που θα μεινουν στην Ιστορια, οπωσδηποτε... παρεα με τ' ονομα του - και... συμβουλευσε καθε αντιθετος προς αυτο να προσφυγει στο Συμβουλιο Επικρατειας και στα αρμοδια κοινοτικα οργανα και με χαρα, αυτος και η κυβερνηση θα δεχτουν τυχον... θετικες αποφασεις τους!!!!

Ο νεο-πατριωτης, σοσιαλιστης Προεδρος απο πατριωτικο καθηκον εγγυηθηκε προσωπικα... κατα το χου'ι' του, οπως, φαινεται, την πιστη τηρηση του Μνημονιου στη τρο'ι'κα.


Νομιζω οτι το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι, να τους στειλουμε ολους πισω εκει, απ' οπου ηρθαν και να πουμε στη τρο'ι'κα να ζητησει το λογαριασμο, τα δανεικα και τις οποιες ευθυνες προσωπικα απο τον φερεγγυο εγγυητη και εντολοδοχο τους... σοσιαλιστη Προεδρο...