Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Θαυμαστε... τους


- Ο υπουργος εργασιας ανακοινωσε χθες στη Βουλη οτι αποσυρει το σχετικο αρθρο περι διαιτησιας διοτι, καθως ειπε, υπαρχει κατ' αρχας συμφωνια μεταξυ ΓΣΕΕ και εργοδοτικων οργανωσεων.
Η ΓΣΕΕ, σημερα, το γεγονος αυτο το αποκαλει ψευδος!

- Ο πρωθυπουργος ειχε δηλωσει οτι πριν την υπογραφη του Μνημονιου ειχε ζητηθει η γνωμη του Νομικου Συμβουλιου του Κρατους.
Ο προεδρος του Συμβουλιου το διεψευσε!
Το γεγονος ανεφερε, σημερα, στη Βουλη ο προεδρος της αξιωματικης αντιπολιτευσης παρουσιαζοντας γραπτες αποδειξεις!

- Ο πρωθυπουργος στη σχετικη συζητηση σε επιπεδο αρχηγων κομματων περι των νεων που προκληθηκε απο το ΚΚΕ, για να αποδειξει οτι ακομη και οι νεοι ειδαν με ικανοποιηση το νεο ασφαλιστικο νομοσχεδιο και τις προνοιες του γι' αυτους, επικαλεστηκε την αναρτηση ενος μπλογκ, ανηκοντος σε καποιο συλλογο νεων - καθως φαινεται πτυχιουχων - εργαζομενων που, οποιος το εχει επισκεφτει συστηματικα και προσεκτικα διαβασει τις αναρτησεις του ευκολα αντιλαμβανεται, αμεσως, την πολιτικη του τοποθετηση παρα τις πραγματι αξιεπαινες προσπαθειες των διαχειριστων του να την αποκρυπτουν!
Οι νεοι αυτοι, ενω δεν φαινονταν καθολου ικανοποιημενοι απο τον μισθο των λεγομενων stages και απο την εργασιακη πολιτικη της προηγουμενης κυβερνησης, τωρα δειχνουν ικανοποιημενοι με μικροτερους μισθους, βρισκοντας συναμα τη σημερινη ασφαλιστικη μεταρρυθμιση ως τη μονη βιωσιμη!

Ολα αυτα, εμενα που εχω ζησει σε εποχες παλαιοτερες, μου θυμιζουν πολλα... και με βαζουν σε περισκεψη...


Διευκρινηση : Ο εχων την ευθυνη αυτου του μπλογκ δεν υπηρξε ποτε δημοσιος υπαλληλος με αποκλειστικα δικη του επιλογη, αν και ευκολο θα ηταν γι' αυτον να ειχε μια καλη δημοσια θεση.
Στην αρχη της επαγγελματικης του πορειας εργαστηκε στον ιδιωτικο τομεα μονον για 7 χρονια, οποτε δεν εχει καλυψει ουτε τον ελαχιστο προβλεπομενο χρονο συνταξεως.
Δεν δικαιουται συνταξης η αλλης παροχης απο κανενα αλλο ταμειο.
Αρα τα εργασιακα και ασφαλιστικα νομοσχεδια ουδολως τον αφορουν προσωπικα.
Ποτε του, επισης, δεν ανηκε σε κανενα κομματικο οργανισμο.

Θεωρησε στη ζωη του οτι το καθηκον, του επιβαλλει να βρισκεται παντα με τη μερια του Δικαιου, οπως ο ιδιος το αντιλαμβανοταν και το αντιλαμβανεται ακομα!

Οσοι παρακολουθουν το μπλογκ αυτο, ευκολα μπορουν να αντιληφθουν σε ποια "οχθη" βρεθηκε, μετα την 7ετη εργασια του στον ιδιωτικο τομεα.