Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΚΑΝΟΥΝ... ; ΞΕΡΩ 'ΓΩ... !




Οσοι εχουν ζησει τη δεκαετια του '40 μετα τον πολεμο αλλα, και το μεγαλυτερο μερος της δεκαετιας του '50 θα θυμουνται οτι, την εποχη εκεινη το χαρτι τουαλετας για τη μεγαλυτερη χρονικη αυτη περιοδο ειτε δεν υπηρχε καθολου η εν πασει περιπτωσει ηταν τοσο δυσευρετο κι ακριβο που μονον οι, περι την πλατεια Κολωνακιου αλλως και μπιντε αποκαλουμενης, οικουντες ειχαν την δυνατοτητα να χρησιμοποιουν.
Ολοι οι υπολοιποι αντι για χαρτι τουαλετας χρησιμοποιουσαν τις εφημεριδες!

Πως το θυμηθηκα;

Διαβασα πριν δυο μερες το κυριο αρθρο καποιας σοβαρης εφημεριδας το οποιο κατεληγε ως εξης:
" Κανενας, οσο δικαιο η σημαντικο για τα συμφεροντα του να ειναι το αιτημα του, δεν μπορει να παραβιαζει τους νομους της ελληνικης δημοκρατιας. "

ΚΑΝΕΝΑΣ;

Κανενας εκτος απο τους πολιτικους και τους εξ' αυτων προερχομενους κυβερνητες οι οποιοι, συμφωνα με τον λογο του Προεδρου της Δημοκρατιας ειναι οι μεγαλοι παραβατες της μεταπολιτευτικης περιοδου και εχουν την υποχρεωση να το ομολογησουν!
Λογια τα οποια καταχειροκροτησαν ολοι οι παρευρισκομενοι προσκαλεσμενοι καθως και, ολοι οι εκδοτες, καναλαρχες και οι δημοσιγραφουντες εις τα εντυπα τους και τα καναλια τους!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ εχουν το δικαιωμα, καταχειροκροτουμενοι απο τα ΜΜΕ, τους ιδιοκτητες τους και τους σε αυτα δημοσιογραφουντες, οχι μονο τους νομους της ελληνικης δημοκρατιας να παραβιαζουν αλλα και, καθ' υποδειξη των επιτηρητων τους, ακομη και τον Καταστατικο Χαρτη της Χωρας.

Κατοπιν αυτου, εχω την αποψη οτι, οι εφημεριδες της συγχρονης εποχης ουτε για χαρτι τουαλετας δεν κανουν!