Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

κατι τρεχει...

Δεκαετια του '80!

Ενα απογευμα καποιος φιλος τηλεφωνει, μιλαει βιαστικα στο τηλεφωνο και λεει:
κανονισε ραντεβου του Ηρωα της Εθνικης Αντιστασης με τον "Γερο" στην Τυνιδα! Ειναι κατεπειγον!

Ποιος δεν ηξερε/ξερει τον Ηρωα της Εθνικης Αντιστασης και βουλευτη, τοτε, του κυβερνωντος κομματος!
Και οσοι στοιχειωδως παρακολουθουσαν τα διεθνη γεγονοτα γνωριζαν, επισης, ποιος ηταν ο "Γερος" στην Τυνιδα!

Μετα ενα διωρο, περιπου, τηλεφωνει ξανα και ρωταει να μαθει τι εγινε.

Αντιλαμβανομαι οτι κατι σοβαρο πρεπει να συμβαινει, χωρις να μπορω να το προσδιορισω! Ημουν βεβαιος οτι ακομη κι αν ρωτουσα, απαντηση δεν θα επαιρνα!

Το ραντεβου κλεινεται και την μεθεπομενη ο Μανωλης Γλεζος μαζι με τον φιλο πετουν στην Τυνιδα, συνοδευομενοι απο εναν-δυο δημοσιογραφους!

Η συναντηση του Μανωλη Γλεζου με τον Γιασερ Αραφατ γινεται αργα το βραδυ της ιδιας μερας και εκδιδεται κοινο ανακοινωθεν.
Οι μεγαλυτερες απογευματινες ελληνικες εφημεριδες της επομενης ημερας παρουσιαζουν το γεγονος στα πρωτοσελιδα τους με φωτογραφιες των δυο τους!
Το ιδιο επαναλαμβανεται και στις πρωινες της μεθεπομενης!

Μετα 3-4 ημερες συνεδριαζει η Βουλη με σπουδαιοτερο προς συζητηση θεμα, την αναγνωριση του κρατους του Ισραηλ! Η Ελλαδα ηταν η μοναδικη χωρα της Ε.Ε. που δεν ειχε προχωρισει, μεχρι τοτε, στην αναγνωριση του!
Με την εναρξη της συνεδριασης ο τοτε Πρωθυπουργος, πατερας του σημερινου, ανεβαινει στην εδρα και ανακοινωνει με ελαχιστες λεξεις οτι η Ελληνικη Κυβερνηση αποφασισε να μην αναγνωρισει το Ισραηλ, σεβομενη την θεληση του Ελληνικου Λαου!

Δεν γνωριζω, μεχρι και σημερα, αν αυτη η συναντηση επαιξε καποιο ρολο και ποιον σ' αυτη την αποφαση της τοτε Κυβερνησεως η ηταν, μονο, συμπτωση!

Σημερα( χθες το πρωι ), ο Ηρωας της Εθνικης Αντιστασης, ΥΠΕΡΓΗΡΟΣ πλεον, τραυματισθηκε απο δακρυγονο που εκτοξευθηκε στοχευοντας κατ' ευθειαν το προσωπο του, σχεδον εξ επαφης!

Την ιδια ακριβως ημερα που ο Ελληνας Πρωθυπουργος, γυιος του τοτε Πρωθυπουργου, βρισκοταν στην Γερμανια σε επισημη επισκεψη!
Και μια απ' τις μεγαλυτερες γερμανικες εφημεριδες τον υποδεχτηκε μ' ενα λιβελλογραφημα κατα της Ελλαδας με τη μορφη επιστολης προς τον ιδιο προσωπικα, σε συνεχεια μιας εκστρατειας σπιλωσης της Ελλαδας και των Ελληνων, εκπορευομενης απ' την Γερμανια, που διαρκει μερες τωρα και κανει τον γυρο του Κοσμου!


αφιερωνεται στην Ιστορια και τον Μανωλη Γλεζο!