Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

η... μεταλλαξη μιας εθνικης γιορτης



... η, πως η ημερα της εθνικης επετειου

μπορει να χρησιμοποιηθει για κομματικη προπαγανδα!

*****


-Ειναι ασφαλως, σκληροτατη ειρωνεια οτι η τυχη μας κρινεται στις Βρυξελλες την 25η Μαρτιου, ημερα της επετειου της Παλιγγενεσιας. Ωστοσο, διαισθανομαι μια προσπαθεια της κυβερνησης να μετατρεψει την ειρωνεια σε υποψια απειλης. Επι παραδειγματι, στις χθεσινες δηλωσεις του ο πρωθυπουργος υπαινιχθηκε κατι σχετικο. Αφου ειπε οτι η Ελλαδα τηρησε τις δεσμευσεις της για τη ληψη δραστικων μετρων, προσθεσε:
" Η αλλη πλευρα της συμφωνιας ειναι η αποφασιστικοτητα της Ευρωπης να στηριξει την Ευρωζωνη, οχι απλα την Ελλαδα, αλλα την Ευρωζωνη, γιατι ειμαστε μελος μιας οικονομικης οικογενειας, Γι' αυτο λεω οτι ειναι η ωρα της Ευρωπης. Και αυτη την προκληση θα τη συζητησουμε σε λιγες μερες και μαλιστα σε μια σημαδιακη για την Ελλαδα μερα, γιατι ειναι και εθνικη γιορτη".

Αν η διαισθηση μου ευσταθει, προσπαθω να καταλαβω τι μπορει να σημαινει η εμμεση απειλη. Θα αποχωρησουμε απο την Ευρωζωνη με ενα ταρατατζουμ; Θα ενταχθουμε στην Ενωση Αφρικανικων Κρατων; ( Αν υπαρχει... ) Θα κηρυξουμε "πανευρωπαικο ανενδοτο αγωνα ", που ελεγε και ο Γιαννης Ραγκουσης; Θα τους στειλουμε τον Ανθιμο να τους συνετισει; Ολα αυτα θυμιζουν το ανεκδοτο με τον απελπισμενο συζυγο, που απειλουσε τη γυναικα του οτι θα αυτοευνουχισθει...

(Παρεπιμπτοντως, προεδρε, ο Ασεμπιγιο, που θα ερχοταν να μας σωσει, τι απεγινε;)



( του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ, απο την τακτικη του στηλη στην εφημ. "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" της Κυριακης 21-03-2010 )