Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

Πριν λιγες μερες, βρηκα στο μαιηλ μου αντιγραφο μιας επιστολης που εστειλε ενας στενος, παιδικος φιλος απο τα θρανια, ο Α. Π., σε μια ημερησια, πρωινη εφημεριδα. Με τη σημειωση, προς εμενα, οτι η επιστολη του εγινε "γαργαρα" !
Λιγες μερες νωριτερα, ελαβα στο μαιηλ μου ενα προωθουμενο κειμενο, που "μιλουσε" για το ιδιο θεμα!
Ζητησα απ' τον φιλο μου την αδεια, να αναρτησω την επιστολη του στο blog μου. Μου την εδωσε! Την παραθετω ως εχει, παραλειποντας μονο το ονομα της εφημεριδας και το ονομα του συντακτου του ρεπορταζ στο οποιο αναφερεται, κατοπιν και δικης του επιθυμιας!



[ Με μεγαλη προσοχη αλλα και απορια, διαβασα το ρεπορταζ, στη τελευταια σελιδα του φυλλου της 14/5.
Η υποθεση που διαπραγματευεται θα ηταν πρωτης ταξεως φαρσοκωμωδια, αν η θεση των δυσμοιρων κατοικων του "τριγωνου της κολασεως"(Αθηνας-Ευριπιδου-Πειραιως) δεν ηταν τοσο τραγικη και αν ολη η κατασταση δεν προοιωνιζοταν, συντομοτατα, ενα ζοφερο μελλον για ολοκληρη τη χωρα.
Το αστειο στην ιστορια εγκειται στο οτι τη συνελευση την παρακολουθησε, μεταξυ αλλων, και πληθος "προοδευτικοκουλτουριαρεων", δηλαδη θιασωτες αυτων που ανεχτηκαν και με την, εν γενει, σταση τους εξεθρεψαν και γιγαντωσαν το προβλημα. Οπαδοι του συνθηματος "Μεταναστες, αδερφια μας!", ζητουν σημερα, επειγοντως, λυση επιρριπτοντας την ευθυνη στους γνωστους, ως συνηθως, "ενοχους". Δηλ. την Αστυνομια, τον Δημο, το Κρατος κλπ. Θυμιζοντας , ετσι, τον νεαρο που, αφου σκοτωσε τους γονεις του, μετα εκλαιγε και ολοφυρετο γιατι ηταν ορφανος!
Η ιστορια με τη λαθρομεταναστευση ειναι παλια. Τα πρωτα ανησυχητικα μηνυματα αρχισαν να διαφαινονται απο 20/ετιας, περιπου, αλλα οι ποικιλες σκοπιμοτητες εκαναν ολες τις κυβερνησεις να αποστρεφουν τη κεφαλη απο το προβλημα, δεσμιες των "προοδευτικων" ανθρωπιστικων φωνασκιων και της πελωριας καταρας του τοπου που λεγεται "πολιτικο κοστος" και που, ουσιαστικα κυβερνα τη χωρα.
Και η κοινωνια, αποσβολωμενη και αμηχανη, παρακολουθουσε βουβη το μικρο αλλα θορυβωδες τμημα της να υπερασπιζεται, περιθαλπει και υποθαλπει την αλογιστη εισροη λαθρομεταναστων. Πολλοι εβλεπαν το, με μαθηματικη ακριβεια, επερχομενο αδιεξοδο αλλα ειτε σιωπουσαν φοβουμενοι τη ρετσινια του "φασιστα" και "ρατσιστη" η τη φωνη τους κατεπνιγε η "προοδευτικη" βοη. Αλλα παρ' ολο που η κατασταση, εκτος καθε ελεγχου, εχει φτασει στο απροχωρητο εμεις αρνουμεθα να αντικρισουμε καταματα το προβλημα και, αμυνομενοι, να προχωρησουμε σε δραστικα και αποφασιστηκα μετρα. Ερμαια ολων αυτων που προσπαθουν να πεισουν τη κοινωνια οτι η λεξη κ α τ α σ τ ο λ η ειναι απαραδεκτη υβρις.
Και, βεβαιως, ολοι αυτοι οι αρνητες και μισουντες τους εχοντες και κατεχοντες, και οι οποιοι με πολυ χαρα θα εβλεπαν να μετατρεπονται σε τριγωνα κολασεως και τα Κολωνακια, οι Εκαλες και οι Βουλιαγμενες, αδυνατουν ν' αντιληφθουν οτι η ραγδαιως εξαπλουμενη μαστιγα της λαθρομεταναστευσης θα "φαβελοποιησει" πρωτα τα Περιστερια, τις Πετρουπολεις, τις Παιανιες κλπ λαικα προαστια και ποτε τα λεγομενα προνομιουχα. Και τοτε οι συγκεντρωσεις διαμαρτυριας δεν θα γινονται σε αιθουσες ξενοδοχειων αλλα στο ΟΑΚΑ. Μπορει και στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας, που σαν ονομασια θα ταιριαζει καλυτερα και με το χαλι μας αλλα και με τα αιτια που το δημιουργησαν.
Εδω που εφτασε η κατασταση η λυση που απομενει ειναι μια και μονη. Απλη σαν το αυγο του Κολομβου και αποτελεσματικη. Η απελαση. Με συνοπτικες διαδικασιες καθε λαθρομεταναστης που αποδεδειγμενα δεν εργαζεται, καθ' οιονδηποτε τροπο, ουτως ωστε να εξασφαλιζει τα προς το ζην(τροφη και στεγη) να συλλαμβανεται και απελαυνεται παραυτα. Με λεωφορεια, πλοια, αεροπλανα τσιφ στη πατριδα του, οχι στον τοπο απο οπου ηρθε, αλλα, κατ' ευθειαν στη πατριδα του! Αν, τωρα, καποιος εξ αυτων εχει λογαριασμους εκει, ας τους λυσει μονος του. Σκληρο, ισως, το μετρο αλλα απολυτως δικαιολογημενο. Δεν μπορουν οι πλατες της μικρης Ελλαδας να σηκωσουν το φορτιο της φτωχειας και δυστυχιας, αλλα και το ονειρο για μια καλυτερη ζωη, (κατι που αναμφιβολα δικαιουνται οι "Αθλιοι" που συρρεουν), ολου του τριτου κοσμου. Οσοι αντιλεγουν στις αποψεις μου ας αναλογισθουν τη ζημια που γινεται στην, ηδη εξασθενημενη εθνικη οικονομια, αλλα και στα βαλαντια ενος εκαστου εξ' ημων. Ειναι τοσο δυσκολο να γινει αντιληπτο οτι τα κελευσματα του στομαχου ειναι ισχυροτερα της λογικης και της ηθικης και οτι ο πεινασμενος και απελπισμενος ανθρωπος ειναι ευεπιφορος σε καθε ειδους παρανομη ενεργεια που θα του εξασφαλιζε τροφη και επιβιωση; Βεβαιως δεν περιμενω κατανοηση απο τη "θολη κουλτουρα" και τη "βαθια διανοηση" γι' αυτο και προτεινω οπως οι αμεταπιστοι εραστες του σλογκαν "μεταναστες αδερφια μας" δεν εχουν παρα να το υλοποιησουν σε προσωπικο επιπεδο. Να αποδειξουν την αγαπη τους προς τις ορδες των λαθρομεταναστων που συνωστιζονται στα μοιραιως δημιουργουμενα γκετος, ανεργοι, πεινασμενοι, ανεστιοι, ασχημονουντες και παρανομουντες(Αφγανοι, Πακιστανοι στον Αι Παντελεημονα για να παραφρασω, κυριολεκτων, τη γνωστη παροιμια). Ας παρουν, εναν η περισσοτερους απ' αυτους στο σπιτι τους, στο μαγαζι τους. Να τους δωσουν στεγη, τροφη, δουλεια, να τους παντρεψουν με τη κορη τους, να τους αφομοιωσουν. Οχι βερμπαλισμους και "τζαμπα μαγκια" ανευ αντικρυσματος. Πραξεις και καλο παραδειγμα.
Ομως, σοβαρευομενοι, ας αφησουμε την αιθεροβασια και τους συναισθηματισμους και ας γυρισουμε στην αμειλικτη πραγματικοτητα. Οταν η ανεργια καλπαζει δεν ειναι δυνατον η χωρα να επωμισθη φορτιο διαβιωσης τοσο μεγαλου αριθμου μεταναστων. Αν πιστεψουμε, δε, καποιες σοβαρες μετρησεις και προβλεψεις, σε λιγα χρονια ο πληθυσμος της Ελλαδας θα ειναι γυρω στα 15 εκατ. με τους πραγματικους Ελληνες κατω των 10. Ας προσπαθησουμε να φαντασθουμε τι ειδους πατριδα κληροδοτουμε στα παιδια και τα εγγονια μας.
Παρασυρμενοι απο το μπαμπουλα της οικονομικης κρισης, την αποπροσανατολιστικη ενασχοληση με τη σκανδαλολογια και την εκλογολογια παραβλεπουμε το μεγαλυτερο, μεσοπροθεσμα, προβλημα της χωρας.
Ο πρωθυπουργος της Ιταλιας εδωσε ενα πρωτης ταξεως παραδειγμα για ενεργειες που, σε βαθος χρονου, θα λειτουργησουν αποτρεπτικα για την επιλογη της χωρας του, σαν τοπο εισοδου. Δεν τους πειραξε, δεν τους κακοποιησε, δεν τους εβλαψε. Απλα τους υποχρεωσε να γυρισουν πισω. Εννοειται οτι τα περι πιθανης αναγκαιοτητας, ισως, παροχης πολιτικου ασυλου σε καποιον λαθρομεταναστη ειναι μαλλον αδυναμα επιχειρηματα. Αφου παραδωσαμε ολοκληρο Οτσαλαν, ανθρωπο σημαντικο και αποδεδειγμενα χρηζοντα πολιτικου ασυλου, στην αγκαλια των δημιων του "δεν δικαιουμεθα δια να ομιλουμε" κατα αληστου μνημης, παλαιον πολιτικο.
Το εθνικο συμφερον ειναι, σαφως, υπερτερο απο τη προστασια μερικων Αφροασιατων καταδιωκομενων. Καλα η μεχρι σημερα αδρανεια, η πολιτικη μυωπια και η μικροπολιτικη σκοπιμοτης που εφερε τα πραγματα μεχρις εδω. Ομως και τωρα. Τωρα που το κεντρικο, ιστορικο τμημα της πρωτευουσας τελει υπο καταληψη ορδων παρανομων λαθρομεταναστων και ομοιαζει με ξενη εχθρικη επικρατεια και στο μεγαλυτερο μερος του 24/ωρου ειναι επικινδυνο και ανασφαλες για καθε διερχομενο πολιτη, τωρα που το προαυλιο του Δημαρχειου(!) ειναι χωρος διακινησης και χρησης ναρκωτικων και η περιοχη θυμιζει Ναιρομπι, τωρα που το δευτερο σε μεγεθος λιμανι της χωρας μοιαζει με νοτιοαμερικανικη παραγκουπολη, δεν νοειται περαιτερω αδρανεια και αβελτηρια. Οποιος θεωρει οτι υπερβαλλω κατα κεραιαν η καταστροφολογω ας επιχειρησει βραδυνη βολτα κατα Γερανιου μερια και, αν επιζησει, τα ξαναλεμε. Στη καλυτερη περιπτωση θα εχει γνωρισει εναν απεραντο τεκε, θα εχει απολαυσει ενα τεραστιο πορνειο με ποικιλοχρωμο εμπορευμα και θα εχει την ευκαιρια να "ανακουφιστει" με την ανεση του στο πελωριο υπαιθριο ουρητηριο.
Αληθεια τι περιμενουμε; Ο εχθρος ειναι προ των πυλων. Μπηκε, ηδη, μεσα και αλωνιζει.
Φυλακες (επι τελους) γρηγορητε.


ΥΓ. Θα ηθελα να διυκρινησω οτι δεν ανηκω στο χωρο της ακροδεξιας. Δεν ανηκω σε κανενα χωρο. Απεχθανομαι τα ακρα. Απλως διαθετω κοινο νου που, οπως ολοι βλεπουν, σπανιζει πλεον στην Ελλαδα. Και προσπαθω να μενω αδεσμευτος, να βλεπω καθαρα, να προβλεπω πατωντας σε ασφαλη δεδομενα και να πιστευω σε ρεαλιστικες, εστω και επωδυνες λυσεις. ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: