Σε μια κοινωνια χωρις ισοτητα, η αρμονια, αληθεια και ομορφια μπορει να επικρατησει;
( John Milton )

Πεινουσαμε στης γης την πλατη.
Σα φαγαμε καλα
πεσαμε εδω στα χαμηλα
ανιδεοι και χορτατοι.
( Γ. Σεφερης )


Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

[...]: Που τελειωνει η Ευρωπη; Η Ευρωπη τελειωνει εκει που τελειωνει η δυτικη Χριστιανοσυνη και εκει που αρχιζει το Ισλαμ και η Ορθοδοξια. Αυτη ειναι η απαντηση που θελουν να ακουσουν οι Δυτικοευρωπαιοι και που υποστηριζουν χαμηλοφωνα' αυτη που εχουν αμεσα επιδοκιμασει διαφοροι διανοουμενοι και πολιτικοι ηγετες. [...]. Επιπλεον, ενας διακεκριμενος Αγγλος συμφωνει οτι "η μεγαλη διαχωριστικη γραμμη τοποθετειται μεταξυ της Ανατολικης και της Δυτικης Εκκλησιας, δηλαδη, μεταξυ των λαων που ασπαστηκαν το Χριστιανισμο απο τη Ρωμη η μεσω κελτικων η γερμανικων φυλων, και αυτων που βρισκονται ανατολικα και νοτιοανατολικα, στους οποιους ο Χριστιανισμος μεταδοθηκε μεσω της Κωνσταντινουπολης και του Βυζαντιου".[...]. Η Ελλαδα δεν αποτελει μερος του δυτικου πολιτισμου, αλλα υπηρξε η πατριδα του κλασσικου πολιτισμου, ο οποιος υπηρξε, με τη σειρα του, σημαντικη πηγη του δυτικου πολιτισμου. Στην αντιπαραθεση τους με την Τουρκια, οι Ελληνες θεωρουν τους εαυτους τους ιστορικα υπερασπιστες του Χριστιανισμου. Σε αντιθεση με τους Σερβους, τους Ρουμανους η τους Βουλγαρους, η ιστορια τους εκτυλισσεται μαζι με την ιστορια της Δυσης. Παρολα αυτα, η Ελλαδα αποτελει εξαιρεση ως ορθοδοξος ξενος στους δυτικους οργανισμους. Δεν υπηρξε ποτε ενα ευκολο μελος ουτε για την Ευρωπαικη Ενωση αλλα ουτε και για το ΝΑΤΟ, και δυσκολευεται να προσαρμαστει στις αρχες και τα ηθη και των δυο.[...]. Η Ελλαδα ηταν η φτωχοτερη απο ολα τα αλλα μελη της κοινοτητας και του ΝΑΤΟ, ενω συχνα επεδιωκε οικονομικες πολιτικες που φαινονταν να αψηφουν τα μετρα που επικρατουσαν στις Βρυξελλες. Η συμπεριφορα της Ελλαδας ως προεδρευουσας του Συμβουλιου της Ευρωπαικης Ενωσης το 1994 εξοργισε τα αλλα μελη, και οι αξιωματουχοι της Δυτικης Ευρωπης χαρακτηρισαν λαθος το γεγονος οτι η Ελλαδα ειναι μελος.

( ΣΑΜΙΟΥΕΛ Π. ΧΑΝΤΙΓΚΤΟΝ, " Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ και ο ανασχηματισμος της παγκοσμιας ταξης ", μτφ. Σηλια Ριζοθαναση,
4η εκδ. " TERZO BOOKS ", αθηνα 2001 )


Σημ. του blogger: η αναρτησεις αυτες γινονται με την ευκαιρια ενος διαλογου, πανω στο θεμα της αποχης, της πτωσης του ποσοστου του Συνασπισμου και της ανοδου του ποσοστου του ΛΑΟΣ, κατα τις προχθεσινες ευρω-εκλογες!
Απευθυνονται δε, σε οψιμους και νεαρους, κυριως,
" επαναστατες " αφ' ενος, αλλα και " ζηλωτες" παλαιους
και νεοκοπους, αφ' ετερου!